Asztali refraktométerek

Alkategóriák

  • ABBE rendszerű refraktométerek
    ABBE rendszerű refraktométerek

    RMT asztali refraktométer
    Vizuális ABBE rendszerű labor-refraktométer folyékony, szilárd, képlékeny és por állapotú minták precíz méréséhez.
    A törésmutató és a brix skála leolvasását optikai rendszer biztosítja kiváló háttér fényességgel és optimális törésvonal kontraszttal. A felső prizmarész kényelmesen szélesre nyitható, ami a minta könnyű behelyezését szolgálja, ezenkívül a prizma rendelkezik még a fény-kizáráshoz eltolható fedőlappal, és a temperáláshoz csőcsonk csatlakozásokkal. A beépített üveghőmérő segítségével 0-70°C között végezhetünk manuális hőmérséklet korrekciót. A nézőke lencséje (okulár) élesíthető. A készülék epoxy lakkozott festése különösen jól ellenáll a vegyszereknek és a mechanikai igénybevételnek.
    Szállítási összeállítás: készülék, beállítást ellenőrző üvegprizma, kis flakon monobrómnaftalin, üveghőmérő, műanyag porvédő, fadobozos csomagolás.
    RMI asztali refraktométer
    Belső skála megvilágítással rendelkező, vizuális ABBE rendszerű precíziós refraktométer magas hőmérsékletű folyadék, szilárd, képlékeny és por alakú minták méréséhez. Nagy prizma (6 cm2) eltolható fedővel. A brix skála és a törésmutató leolvasását optikai rendszer biztosítja, a beépített megvilágító rendszer intenzív fényt ad. A nézőke lencséje élesíthető. Termosztáláshoz csőcsonk csatlakozók. Epoxy lakkozott festés különösen jól ellenáll a vegyszereknek és a mechanikai igénybevételnek. A beépített üveghőmérővel 0100 °C között végezhetünk manuális hőmérséklet korrekciót.
    Szállítási összeállítás : készülék, beállítást ellenőrző üvegprizma, kis flakon monobrómnaftalin, tartalék izzó 6V 5W, műanyag porvédő.

  • ABBE Asztali refraktométer AR4
    ABBE Asztali refraktométer AR4

    Hagyományos felépítésű ABBE refraktométer, ahol a mért értéket az okuláron keresztül lehetséges leolvasni.
    Ez a készülék azonban rendelkezik beépített belső LED megvilágítással, melynek hullámhossza 589 nm. A LED élettartama több, mint 100 000 üzemóra. A készülék másik jellemzője a prizma hőmérsékletének mérése és kijelzése digitális formában a ház talpába beépített kijelzőn keresztül.
    A prizma termosztálásához csőcsonkok állnak rendelkezésre.
    Mérési tartomány: 1,300-1,700 nD és 0-95%Brix

  • IR 100 automata refraktométer sorozat
    IR 100 automata refraktométer sorozat

    Modern kialakítás, nagyméretű színes érintőképernyős kezelőfelület. A kijelzőn egy időben kerül megjelenítésre a törésmutató, a Brix és a mérési hőmérséklet értéke. Kiváló minőségű optikai egység, fedéllel rendelkező mérőtér. A készülékek rendelkeznek automatikus hőmérséklet kompenzációval, de a mintatér termosztálható is; IR120E típusnál kívülről vízzel, külső keringető sziattyú segítségével, a másik két típus beépített Peltier-elem biztosítja az állandó hőmérsékletet. Így a mérés hőmérséklete kívánság szerint beállítható, programozható az 5-80°C-os tartományban. A készülék természetesen a GLP előírásoknak megfelelő mérési jegyzőkönyv készítésére képesek az RS232-es vagy USB kimeneten. A belső memóriába 100; 500 illetve 1000 mérési adatcsoport tárolása lehetséges.