Hordozható kézi refraktométerek

Alkategóriák

  • Kézi refraktométerek
    Kézi refraktométerek

    Ezek a készülékek folyadékok szárazanyag tartalmának(Brix skála), koncentrációjának meghatározására használhatók az oldat törésmutatójának mérésének a segítségével. Állítható optika és skála fókuszálás.
    Felhasználási terület: cukortartalom, sótartalom, hűtőfolyadék vagy vízben oldott olaj tartalom mérése. Minden kézi refraktométer műanyag védődobozban, bőr hord táskával, állító csavarhúzóval és átszámítási táblázattal kerül szállításra.

  • Hord. digitális kézi refraktométer
    Hord. digitális kézi refraktométer

    Hordozható digitális, kézi refraktométerek

    Kisméretű, ténylegesen kézi készülékek rendkívül egyszerű kezeléssel rutin vizsgálatokhoz, gyártási folyamat közbeni ellenőrzéshez. Nagyméretű színes kijelző. A mért mérési eredmény és az aktuális hőmérséklet kijelzése mellet a felső sorban látható az elem töltöttségi szintje, a dátum és az idő kijelzés. Az alsó részben a három kezelő gomb aktuális funkciója kerül megjelenítésre ikonokban. A készülékek rendelkeznek beépített hőmérséklet érzékelővel és automatikus hőmérséklet kompenzációval. Széles  típus  választék  %Brix és nD skálákkal. Mért érték tárolása 100-1000 adatcsoportig, típustól függően. Az MT240 és MT280 típusok vezeték nélküli infra kapcsolaton képesek a tártolt adatokat számítógépre tölteni. Automatikus kikapcsolás funkció beállítható 60-240 sec között.

    Fényforrás: sárga led. Egy mérés ideje mindössze 1,5-2 másodperc.

    Méretek: 120 x 70 x 35 mm. Súly 200 g. Védettési fokozat: IP 65

  • Hord. digitális kézi refraktométerek DR-sorozat
    Hord. digitális kézi refraktométerek DR-sorozat

    Rendkivül egyszerű kezelésű készülékek rutin vizsgálatokhoz, gyártási folyamatok közbeni ellenőrzéshez. A digitális kijelzés kiküszüböli a hagyományos, optikai készülékeknél fellépő kezelői szubjektivitást. Külön gombbal végezhetjük el a nullázást vagy beállítást, a mérési üzemmód kiválasztását és  mérés indítását. A készülékek rendelkeznek beépített hőmérséklet érzékelővel és automatikus hőmérséklet kompenzációval a 0-40° C-os tartományban, egy mérés ideje mindössze 2-3 másodperc.

    A készülék pontossága: ±0,2% Brix illetve ±0,0003 nD