Automata titráló

Alkategóriák

 • Schott TitroLine KF-modul
  Schott TitroLine KF-modul

  A TitroLine KF készülék dobozában minden megtalálható, ami a minta Karl-Fischer-módszer szerinti víztartalom meghatározásához szükséges. A mérőhely összeállítása a következő: titráló, vegyszeres üvegek, TM KF titráló stand, speciális titráló edény, mikro dupla platina-elektróda és egy kezdő készlet (6 fecskendő tűvel, septum és három ampulla víz standard). Mindez egy rendelési szám alatt. A TitroLineKF kompakt felépítésű, egyszerű kezelésű, volumetrikus Karl-Fischer titráló gyors és pontos víztartalom meghatározáshoz. A nagyméretű LCD kijelző teszi kényelmessé a kezelést dialóg (párbeszéd) menü segítségével. A készülékhez csatlakoztatható külső tasztatúrán keresztül könnyedén bevihetők az alfanumerikus minta azonosítók és a mérleg adatok. Az oldószer beadagolása és a titrált oldat kiszivattyúzása gombnyomásra történik.
  A készülékbe előre mérési metodikák kerültek beprogramozásra: mintatitrálás, víz titrálás, standard oldat titrálása, nátrium tartarát titrálás és vakérték meghatározás oldószerhez vagy kemence alkalmazásához.
  A mérési metodikákban az általában használatos titrálási paraméterek kerültek beírásra gyárilag, de ezek igény szerint módosíthatók, átírhatók. Ha a mintának várhatóan nagy a víztartalma az indításnál az előtitrálásban egy lépésben adagolható meghatározott (beállítható) mennyiségű titráló oldat.
  A mintát sok esetben fel kell oldani a titrálás előtt, ez az extrakciós idő alatt történhet. A titrálás befejezésének paraméterezésekor válaszható a driftstop vagy a hagyományos kikapcsolási idő. A beállítható kikapcsolási áram és a hozzátartozó polarizációs-feszültség lehetővé teszi a bármely oldószerhez történő illesztést.

  A mérési eredmények dokumentálása
  A kijelzőn megjelenő mérési eredmény nyomtatón rögzíthető standard-, rövid- vagy GLP-formátum szerint. A GLP-formátum tartalmazza a fogyást, a mérési eredményt, statisztikát, a bemérés súlyát, a mérés idejét (dátum, óra, perc), minta azonosítót, a felhasznált titráló oldat megnevezését, a vakértéket, a driftet, a titrálás időtartamát, a használt mérési metodikát, a titrálás paramétereit, a számítási képletet az értékekkel és egy szabad mezőt a kezelő számára.

  Precíz adagolási technológia
  A DURAN® boroszilikát üvegből készített nagypontosságú üveghenger; a léptető-motoros meghajtás és a nagy vegyi ellenálló képességű, nyomás biztos, motoros kapcsolású szelep garantálja az abszolút pontosságot. A beépített UV sugárzás ellen védett 20 ml-es adagolóegység automatikusan végzi a feltöltést.

  A készülék validálása
  A QM rendszer keretén belül a mérési eredmények visszavezethetőségének rend-kívül nagy szerepe van. A készülék által használt szoftver segítségével rutin munka elkészíteni a különböző ellenőrző méréseket. A mérési metodika validálás is lépésről lépésre megtalálható készülék applikációs könyvében.

 • Schott TitroLine 7000 titrálók
  Schott TitroLine 7000 titrálók

  A TitroLine 6000 készülék a maga széles felhasználhatósági területével ideális belépő darab az automata titrálók világába. Kiválóan alkalmazható pl. az élelmiszeriparban, ivó- és szennyvíz vizsgálatoknál és a környezetvédelemben. A készülék nagyfelbontása, pontos pH/mV mérése és Dead-stop mérőbemenete lehetővé teszi nagy számú paraméter meghatározását a mintákból.
  A legfontosabb jellemzők: kompakt felépítés, rendkívül egyszerű kezelés, intelligens az adagoló feltét térfogatának és tartalmának automatikus felismerése. A nagyszámú interface segítségével egyidejűleg csatlakoztatható a készülékhez nyomtató, mérleg és egyéb kiegészítő. A nagyfényerejű, kontraszt gazdag TFT display lehetővé teszi a könnyű paraméterezést és a titrálási görbe nyomon követését. A készülékben 15 metódus tárolható.

  A választható üzemmódok:
  - Előre meghatározott végponti titrálás (2 EP) pH, mV és µA
  - Titrálás ekvivalencia pontig (Auto-EQ) dinamikus vagy lineáris lépésekben
  - Manuális titrálás, adagolás

  A tipikus alkalmazásokból:
  - Élelmiszerek sótartalmának meghatározása (sajt, szójaszósz, ketchup)
  - Teljes savtartalom borokban, üdítőitalokban
  - Savfok élesztőben
  - Nitrogén meghatározás Kjeldahl módszer szerint
  - Jodomertiás titrálások
  - Ivóvíz klorid tartalmának meghatározása, stb.

  Figyelem! A fenti alkalmazások speciális tartozékok (elektróda, puffer stb.) lehetnek szükségesek, ezért kérjen ajánlatot az alkalmazás pontos megjelölésével! Az alábbiakban feltüntetett összeállítások csak standard alkalmazásokhoz megfelelőek!

  A TitroLine 7000 készülék felépítése és tulajdonságai megegyeznek a 6000-es típussal és a követkő plusz szolgáltatásokkal került kiegészítésre:
  - vezeték nélküli elektróda felismerés
  - 2 EQ, két ekvivalencia pontig történő titrálás
  - pH-statikus titrálás (időben állandó pH érték tartása)
  - Tárolható metódusok száma: 50

 • Schott TitroLine 7500 KF
  Schott TitroLine 7500 KF

  A TitroLine 7500 KF készülék egy új, kompakt rendkívül egyszerű kezelé-sű, intelligens automata Karl-Fischer titráló, adagoló feltét térfogatának és tartalmának automatikus felismerésével. A nagyszámú interface segítségével egyidejűleg csatlakoztatható a készülékhez nyomtató, mérleg és egyéb ki-egészítő. A nagyfényerejű, kontraszt gazdag TFT display lehetővé teszi a könnyű paraméterezést és a titrálási görbe nyomon követését. Az oldószer beadagolás és a már titrált oldat eltávolítása gombnyomásra indítható.
  A készülék szállítása komplett mérésre kész összeállításban, egy mikro dup-la platina elektródával (de oldatok nélkül!) történik.
  A műszaki adatok megegyeznek a fent bemutatott Titronic 500 paraméterei-vel, plusz a titráló rendelkezik egy dupla platina elektród bemenettel.
  Software: A készülékben előre elkészített, de szabadon programozható me-tódusok találhatók mintatitráláshoz, vakérték és titráló oldat meghatározás-hoz vízzel, standard oldattal vagy nátrium-tartaráttal. Összesen 50 metódus. Lehetséges automatikus drift meghatározás és korrekció, a reakció idő beál-lítható. Statisztika funkciók: középérték, szórás és mérési bizonytalanság számítás. A mérési jegyzőkönyv konfigurálható: rövid, standard vagy GLP.

 • TitroLine 5000
  TitroLine 5000

  A TitroLine 5000 egy automata titráló, mely egyesítése egy dugattyús bürettának
  és pH/mV-mérő plusz egy nagy adag intelligenciának. Ez az intelligencia hajtja
  végre a mérés a paraméterezését. Mindössze a „Start” gombot kell csupán megnyomni,
  s rövid időn belül rendelkezésre áll az eredmény a nagyméretű LCD kijelzőn.
  A készülékbe tíz mérési metodika került előre beprogramozásra különböző
  alkalmazási területekre.
  A választható üzemmódok:
  − Előre meghatározott végponti titrálás (EP)
  − Titrálás ekvivalencia pontig (Auto-EQ)
  − Manuális titrálás indikátorral
  A tipikus alkalmazásokból:
  − Élelmiszerek sótartalmának meghatározása (sajt, szójaszósz, ketchup)
  − Teljes savtartalom borokban, üdítőitalokban
  − Savfok élesztőben
  − Nitrogén meghatározás Kjeldahl módszer szerint
  − Jodomertiás titrálások
  − Ivóvíz klorid tartalmának meghatározása, stb.
  Figyelem! A fenti alkalmazások speciális tartozékok (elektróda, puffer stb.) lehetnek
  szükségesek, ezért kérjen ajánlatot az alkalmazás pontos megjelölésével! Az
  alábbiakban feltüntetett összeállítások csak standard alkalmazásokhoz megfelelőek!

  Precíz adagolási technológia
  A DURAN® boroszilikát üvegből készített nagypontosságú üveghenger; a léptetőmotoros
  meghajtás és a nagy vegyi ellenálló képességű, nyomás biztos, motoros
  kapcsolású szelep garantálja az abszolút pontosságot. A beépített UV sugárzás
  ellen védett 20 ml-es adagolóegység automatikusan végzi a feltöltést.
  Szenzorok, pufferoldatok
  Ajánlott SI ANALYTICS gyártmányú elektróda használata. Alkalmazható
  beépített hőmérsékletérzékelővel ellátott (Pt 1000) vagy anélküli elektróda és különálló
  mérő és vonatkoztatási elektróda is. Az elektródakalibrációt ún. kétpontos
  meghatározással végezhetjük, az előre beprogramozott nyolc értékből választva.
  A mérési eredmények dokumentálása
  A készülék rendelkezik USB és RS 232 soros adatkimeneti csatlakozóval így a
  mérés eredménye egy megfelelő nyomtatón azonnal rögzíthető (ajánlott a TZ
  3460 típusú soros bemenetű nyomtató). Az eredmények utólagos kiértékelése,
  vagy további feldolgozása, ill. tárolása érdekében erre az RS 232-es csatlakozóra
  természetesen számítógépet is köthetünk.

 • SI TitroLine 6000 automata titrálók
  SI TitroLine 6000 automata titrálók

  A TitroLine 6000® készülék a maga széles felhasználhatósági területével ideális darab az automata titrálók világában. Kiválóan alkalmazható pl. az élelmiszeriparban, ivó- és szennyvíz vizsgálatoknál és a környezetvédelemben. A készülék nagyfelbontása, pontos pH/mV mérése és dead-stop mérőbemenete lehetővé teszi nagy számú paraméter meghatározását a mintákból.

  A legfontosabb jellemzők: kompakt felépítés, rendkívül egyszerű kezelés, intelligens a cserélhető adagoló feltét térfogatának és tartalmának automatikus felismerése. Plusz feltét vásárlása esetén a feltét cseréjével a készülék gyorsan átállítható más oldattal történő titrálásra (NaoH vagy HCl). A nagyszámú interface segítségével egyidejűleg csatlakoztatható a készülékhez számítógép, nyomtató, mérleg és pendrive (USB stick) is. A titrálási folyamat GLP szerinti jegyzőkönyvezése a pendrive-ra automatikusan, pdf formátumban  tárolásra kerül és így számítógépen egyszerűen beolvasható, kiértékelhető és archiválható. A nagy fényerejű, kontraszt gazdag grafikus TFT display lehetővé teszi a könnyű paraméterezést és a titrálási görbe nyomon követését. A művelet végén a titrálási görbe mellett az első derivált is megjelenítésre kerül.
  A választható üzemmódok:
  - Előre meghatározott végponti titrálás (EP) pH, mV és µA
  - Titrálás ekvivalencia pontig (Auto-EQ) dinamikus vagy lineáris lépésekben
  - Manuális titrálás, adagolás
  A tipikus alkalmazásokból: élelmiszerek sótartalmának meghatározása (sajt, szójaszósz, ketchup); teljes savtartalom borokban, üdítőitalokban; savfok élesztőben; nitrogén meghatározás Kjeldahl módszer szerint; jodometriás titrálások; ivóvíz klorid tartalmának meghatározása, stb.

  Figyelem! A fenti alkalmazások speciális tartozékok (elektróda, puffer stb.) lehetnek szükségesek, ezért kérjen ajánlatot az alkalmazás pontos megjelölésével! Az alábbiakban feltüntetett összeállítások csak a standard alkalmazásokhoz megfelelőek!