Párakamrák

Alkategóriák

 • Memmert HCP párakamrák
  Memmert HCP párakamrák

  Műszaki adatokért kérjük, nyissa meg a csatolt dokumentumot.

  Szabályozott páratartalom kondenzáció nélkül

  A Memmert cég új párakamrái a precíz hőmérséklet szabályzás mellett nagy gondot fordítottak a stabil és pontos páratartalom megvalósítására, ezzel is hozzájárulva a minták ideális környezetben való vizsgálatához. Az aktív nedvesítő egység a páratartalmat egy gőzgenerátoron keresztül szabályozza: a beadagolt vizet gőzösíti és ezt a steril gőzt bekeveri a légáramlatba. A szekrényeknél így egy széles 20-95%-os relatív páratartalom tartomány áll rendelkezésre munkatartománynak.
  További előnyös tulajdonságok: sokrétű alkalmazási terület, alacsony keresztszennyeződési rizikó és rövid visszaállási idő ajtónyitás után.

  Homogenitás a kamrában: lényegében a belsőtér mind a hat oldalának a fűtése akadályozza meg a kondenzvíz képződést. Egy alumínium hővezető köpeny támogatja az optimális hőmérséklet eloszlást és hőtárolóként szolgál áramszünet esetén.
  Baktérium mentesítés hőlégsterilizálással: a belső tér abszolút tisztántartásához és a keresztszennyeződések kizárásához a készüléken lehetséges egy 3 óra időtartamú 160ºC-os hőmérsékletű sterilizálási program végrehajtása (DIN 12 880 és 58 945 szabványok szerint). A program véletlenszerű indítása kizárható, mivel ez a sterilizálási funkció csak a MEMMERT STERICard kártya segítségével aktiválható.
  A környezet pontos szimulációjához a készülék rendkívül rugalmas programozhatósággal rendelkezik: 40 lépcsős időbeli program indítható különböző hőmérsékleti és páratartalom értékekkel. A készülék normáltartozékaként szállított "Celsius" számítógépes szoftver alkalmazásával a lépések száma gyakorlatilag végtelen.

  Dokumentálás a minőségbiztosítás követelményi szerint:

  • Belső tároló a hosszabb idejű nyomon követhetőség érdekében (kb 3 hónap)
  • A "Celsius" számítógépes szoftver alkalmazásával lehetséges a készülék programozása és az elvégzett vizsgálatok rögzítés számítógépen. Opcionálisan rendelhető FDA validálható szoftver is a készülékhez.
  • Adatkimeneti csatlakozóként a készülék rendelkezik egy RS 232-es soros vonallal (opcionálisan rendelhető RS 485-ös is) valamint a egy nyomtató kimenettel a hőmérsékleti programok kinyomtatásához.

  A HCP párakamrák hűtéssel nem rendelkeznek, az alkalmazható legalacsonyabb alsó hőmérséklet: +8ºC-kal a környezeti hőmérséklet fölött.
  Három méretben rendelhető és mindegyik modell belső üvegajtós.